Извънредните мерки, които ни принуждават да стоим у дома, могат да донесат и неподозирани ползи за самоусъвършенстването ни. Ако винаги сте искали да подобрите уменията си по английски, да се упражнявате или затвърдите вече получени знания, сега е най-благоприятният момент да „претърсите“ интернет за сайтове, приложения и идеи, които да ви помогнат в начинанието. Ние подбрахме няколко съвета за това как да поддържате английския си от вкъщи:

Упражнявай и ума, и тялото

Загрижени сте за физическата си форма във време на принудителна изолация? Защо не подобрите формата си, докато упражнявате езика? Трябва ви само добър YouTube канал с полезни упражнения за правене от вкъщи, който да е на английски. Така докато правите сериите, можете да повтаряте и указанията на английски. Ако сте от креативните, можете да си измисляте и отговори до инструктора. Ако не друго, това със сигурност ще ви донесе усмивки : )

Запишете се!

Скучно ви е, не ви се подхваща нищо, а трябва, просто трябва да се упражнявате. Защо тогава не се забавлявате, докато учите? Облечете се добре (ако ще правите видео), осигурете си спокойствие и „работно място“, вземете учебното си помагало, изберете дълъг диалог от двама или трима събеседници и се запишете да четете репликите с различни интонации и гласове. Така, когато имате време или вършите домакинска работа, можете да слушате записа и със сигурност ще запомните по-добре фразите и думите.

От телефона

Изтеглете си приложение или игра за думи на телефона. Така следващият път, когато скролвате безцелно по сайтовете, можете да отделите 20-30 минути, за да играете на думи. Освен това е добре да намерите няколко сайта/блога/подкаста на любима за вас тема/хоби, които да следите ежедневно или ежеседмично. Освен, че ще научавате нови неща за любимите ви теми, ще упражнявате и езика.

Филми

упражнявайте английския си от вкъщи

Е, какво по-хубаво от това да съчетаем полезното с приятното? Сега имаме нужното време да гледаме любими филми или такива, които отдавна са в списъка ни „за гледане“. Гледайте с английско аудио и английски субтитри. Дори и да не разбирате всичко, ще разберете основното, а скоро и все повече от диалозите. Най-добре е да започнете със ситкоми или сериали, а след това да продължите с пълнометражни филми. Защо не и документални филми? Заредете се с пуканки и нека завесата падне сега!

Има още много начини, които да използвате в приключението учене на език. Може да видите още от нашите предложения: https://ralisclassroom.com/5-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bc-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd-%d0%be%d1%82/. Можете и да ни се обадите, ако искате да се възползвате от нашите онлайн курсове, които се провеждат на живо с преподавател. Повече информация https://ralisclassroom.com/%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd/. И тук: https://ralisclassroom.com/online-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

Учете и бъдете здрави!