Сертификатни изпити за деца

Знаете ли, че Кеймбридж предлагат възможността и на най-малките да отчетат своя собствен напредък като се явят на специално предназначени за тях изпити? По този начин всеки малчуган получава възможност да премери собствените си способности с негови връстници от целия свят и да получи за това международно признат сертификат от водеща институция. Повечето родители не са запознати с предимствата на ранните сертификати и гледат скептично на идеята детето им да се явява на изпит от рано. Но ползите са безспорни. Самите изпити са моделирани така, че да отговарят на възрастовите потребности на децата и да задоволяват нуждите им от забавление както и тези за затвърждаване на знания. Интерактивни и увлекателни, упражненията залегнали в тестовете карат децата да се чувстват така все едно решават логическа задача или участват в обучителна игра. Кои са детските сертификатни изпити на Кеймбридж?

Starters, Movers, Flyers

Pre A1 Starters отговаря на начално ниво и е с продължителност около 45 минути. Упражненията са различни – от свързване на картинки с думи до попълване на пропуснати букви. В частта „говорене“ децата трябва да могат да отговарят на елементарни въпроси като “What’s your name?” и др. Изпитът е предназначен за най-малките (6-8 години), които за първи път са започнали да изучават английски като чужд език. A1 Movers също тества уменията на децата в три отделни компонента – четене с разбиране и писане; слушане с разбиране; говорене. Времетраенето на изпита е около 60 минути, като упражненията вече боравят с кратки текстове и цели изречения. Децата, които са се явили и на Starters, могат да направят разликата в трудността на задачите. A2 Flayers е последният от трите детски изпита за деца до 12 години. Продължителността е около 72-74 минути като граматиката е съобразена с Европейската езикова рамка за ниво А2.

Key, Preliminary and First for School

Key покрива ниво А2 по Европейска езикова рамка, но е предназначен за по-големи деца (12-13 години) и изисква по-сериозна подготовка. Ако детето изкара повече от 140 точки, получава сертификат за В1. Редица училища са заложили в програмите си по английски език подготовка за сертификатен изпит по Кеймбридж. Preliminary е изпит, който покрива ниво В1 и отново тества знанията на децата в три компонента. Продължителността на изпита е около 138 минути. Упражненията се доближават по дизайн до сертификатните изпити за възрастни. Явяването на който и да е от тези два изпита подготвя децата психически за признатите в световните университети сертификати. Когато децата са свикнали с напрежението от това да се явяват на изпит, тяхното представяне значително се подобрява и те успяват да покажат истинския си потенциал в езика.

B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency (FCE, CAE, CPE)

Разликата между First for School и B2 First са минимални, главно защото целевите групи към които са насочени са различни. Това означава, че B2 First (повече познат като FCE) може да се издържи и от възрастни, които имат нужда от сертификат, за да започнат работа в чужда страна. Затова и текстовете, които се подбират за изпита, макар и да отговарят на ниво В2, са съобразени с интересите на двете възрастови групи – тийнейджъри и възрастни. C1 Advanced или CAE е един от най-широко разпространените сертификати. Добрият резултат на изпита означава, че имате познания на ниво С1 и можете да се впишете в университетска обстановка или в работна среда, в която се изисква отлично владеене на английски. Това е сертификатът изискван от множество университети и работодатели в Европа. За разлика от други сертификати, тези на Кеймбридж нямат давност и не се налага периодично да се явявате на изпит. C2 Proficiency или CPE е за професионалисти или за хора, които искат да докажат, че владеят изключително добре езика, като преподаватели например. Лексиката е специализирана, а текстовете изискват изключителна концентрация.

Допълнителна информация

Имайте предвид, че всеки от описаните сертификатни изпити изисква време за подготовка. Не само за овладяване на знания, но и за да успеете да се справите с предизвикателствата на формата. Доверете се на професионалистите. Ние от Класната стая на Ралица знаем как да ви подготвим. Но освен това при нас можете да се регистрирате и да платите вашата такса за явяване на изпит. Очакваме ви, за да отговорим на всички ваши въпроси. Можете да прочетете още тук:

https://ralisclassroom.com/%d1%81%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%84%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/

и тук: https://ralisclassroom.com/%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b2-%d1%87%d1%83%d0%b6%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b0/.