Сертификатни курсове по английски език

FCE, CAE, IELTS, TOEFL

FCE

При нас можете да се подготвите за първи сертификат на Кеймбридж. Системите на обучение варират в зависимост от възрастта на желаещите подготовка курсисти. Курсът е предназначен да запознае кандидатите със спецификата на самия изпит и да предложи подходяща подготовка преди самото явяване на FCE.

FCE Speaking Example

CAE

За да е ефикасна подготовката върху втори сертификат, е нужно да имате ниво на владеене на общ английски В2-С1. Специалните характеристики на изпита изискват задълбочена подготовка. Усвояването на голям обем от лексика също. Голяма част от подготовката за CAE се фокусира върху умението да се пишат различни по жанр текстове на английски език.

Online упражнения

IELTS

За разлика от FCE и CAE изпитните компоненти на IELTS не включват изявено граматична част. Това прави изпита широко предпочитан от много кандидат-студенти. Въпреки това за изпита се изиска добра предварителна подготовка и нива на владеене на английски език В2.

IELTS тестове за подготовка

Важно!

При нас можете да преминете през цялата процедура по записване за сертификатните изпити на Кеймбридж.

Ние ви помагаме с формулярите и регистрацията. От вас се изисква да покажете придобитите знания!

Важно! 

От януари 2020 стартираме подготвителен курс за IELTS. Занятията се провеждат понеделник и сряда от 11:30 и са с продължителност два учебни часа. Целият курс е с продължителност 40 уч. часа или около два месеца и половина. В цената на курса влизат всички учебни материали.

От Блога

Съвети от експерти

3 неща, които да имате предвид при подготовка за IELTS

Какво е IELTS?

Като всеки друг стандартизиран тест по английски, служещ за удостоверяване на владеенето на езика пред учебно заведение или проспективен работодател, IELTS се дели на няколко компонента. Те тестват различни умения. Всяка част от изпита се полага за определено време, затова, когато ви предстои да се явите на подобен тест, добре е да си дадете сметка, че подготовката за него не набляга само на знанията ви по езика. Но и как най-адекватно да ги приложите в зададените времеви рамки. С други думи, за да се подготвите добре за IELTS, е нужно да познавате и прилагате различни техники, които ще ви спестят време, за да изпълните всяка от поставените задачи.

Компоненти

IELTS се състои от Reading, Listening, Writing, Speaking. За всеки един компонент от изпита важат различни способи, които да използвате. Например при Speaking е важно да можете да говорите по зададените теми, демонстрирайки богат речник и граматика, а не толкова какво становище изразявате. Разбира се, избягвайте да бъдете крайни и винаги аргументирайте идеите си ясно и с подходящите примери. Целта е да се установи, доколко сте способни да използвате езика при разнообразие от всекидневни, обществени, глобални теми.
В подобни граници се формират и целите на Writing Task 2. Но при писането на есето, освен че трябва да спазвате структурните особености на жанра, трябва да проявите умение в употребата на т. нар. linking words. Запомнете, че есето по БЕЛ и есето, което трябва да напишете за IELTS са две твърде различни неща.

Времетраене

Докато 15те минути на устния изпит могат да ви се сторят цяла вечност, то 60те предвидени за трите текста от Reading минават неусетно. Затова е важно да можете да подходите към информацията, която трябва  да извлечете от текста, систематично и с вещина. Може би ви се струва изтъркан съветът да четете първо самото упражнение? Помислете пак! Ако знаете какво търсите, ще ви е по-лесно да го намерите, особено ако става дума за цифра или име.

Оценяване при IELTS

Всеки компонент получава оценка от 0 до 9. Нужният ви резултат за кандидатстване в чуждоезиков университет е 6.5, но е важно да проверите точните изисквания на всяка институция, в която искате да кандидатствате, защото те може да варират.
За да постигнете необходимата оценка, е добре да имате покрито ниво по европейска езикова рамка В2, да се упражнявате усърдно и с постоянство и да изберете подходящ преподавател, който ще ви помогне и със самия формат на IELTS.
Ние можем да ви помогнем да се подготвите, обадете ни се!

Какво казват хората за нас

„Въпреки, че когато започнах да се подготвям за IELTS нивото ми не беше добро, успях да изкарам желаната от мен оценка и ме приеха в избрания от мен университет. Препоръчвам!“

Васи, 19г. IELTS BAND 6.5

„Много благодаря за съветите и напътствията! Изненадващо за мен успях да изкарам доста висока оценка на повечето компоненти и на изпита.“

Божо, 19 г. IELTS Band 8

„След като смених много учители и школи, за да се подготвя и след няколко поред неуспешни опита да получа желаната от мен оценка, тук успях да открия точния за мен учител и да се справя с предизвикателството IELTS“

Габи, 23 г. IELTS General 7.5