Януари с пълна сила прокара пъртина през новата 2020 година. Вече сте слезли на земята от продължителното празнуване по Нова година и обещанията в нощта срещу първи ви застигат с пълна сила. Ако сте си обещали да учите нов език обаче, сте взели интуитивно правилното решение. В следващите редове ще ви представим няколко основателни причини, заради които е добре да започнете да изучавате чужд език през зимата

Изучаването на чужд език – предизвикателство за една година

Зимата е идеална за започване на нови начинания. Дните са кратки, ала часовете, в които сме будни, са достатъчно дълги, за да ни доскучее. Защо да не впрегнем това време в нещо полезно? Като изучаването на език, например. Изучаването на език наистина изисква усилия, но редовното отделяне на час или два на ден, може да направи чудеса. А започнете ли от януари, ще имате цяла година да трупате знания! Дори и да имате базови познания по някой език, започнете от основите, защото те са най-важни при набавянето на системни знания. Първо упражнявайте граматиката, записвайте цели изречения, а не отделни думи. Упражнявайте се да четете диалозите в учебника, слушайте предавания и песни на езика и четете, дори и да са кратки съобщения или информационни табели. Споменахме учебници – да, добре е да подберете система, по която да учите. Интернет предоставя много възможности за набавяне на учебни помагала – поровете се. Учебната система подбира упражненията и текстовете така, че да са най-ползотворни в изучаването на език. Те ще ви спестят много време и усилия, а в същото време ще ви помогнат да упражните новите знания и лексика, заложени във всеки урок.

Чуждият език – приключение

Ако правилно сте разпределили времето си и сте полагали усилия, тогава през пролетта можете да планирате лятна ваканция в държава, в която да упражните наученото. Функция на всеки език е общуването, а изучаването на чужд език може да е много удовлетворително, когато отидете в езиковата среда и се хванете, че разбирате ежедневните разговори на хората. Още по-хубаво е, когато се отдадете на приключението и се запознаете с носители на езика, тъй като те най-добре биха ви въвели в чуждата култура. Отдайте се на приключението-изучаване на чужд език, така ще разширите не само знанията, но и хоризонтите си. Въображението е важен мотив за напредък, а всеки език създава предпоставки за това. Освен, че можете да пътувате и да използвате новите си знания, можете да надграждате наученото като четете адаптирани книги. Знаете ли, че тези две дейности – четенето и изучаването на чужд език – намаляват риска от дегенеративни болести на мозъка?

Чужд език – безкрайни възможности

Сигурно ви е писнало да ви заливат с клишета за това колко полезно за кариерата е да знаете чужди езици. Но ако планирате карирно развитие или смяна на професията, чуждият език може да отвори неподозирани врати за вас. Затова се възползвайте от зимата, когато социалните ангажимети често се влияят от времето и предпочитаме уюта на дома си, за да се отпуснем след работния ден. Изненадващо, но всъщност ученето на език може да е забавно и да ви отпуска, особено, когато работите със собствено темпо. Често знаем как сами да повлияем на мотивацията си и ако сме се прицелили в някоя нова и интересна възможност, впрягаме повече усилия в изучаването на ново умение или чужд език ( а защо не и компютърен език, ако това ни влече).

А защо не и уроци?

Ако все пак сте социален тип човек или предпочитате да учите в компанията на учител, който да ви показва и обяснява грешките, както и помага с произношението, добър вариант  е да се запишете на курс или индивидуално обучение. Проучете внимателно възможностите си и изберете вариант, който да предлага качествено обучение и да е близо до дома или работното ви място. Никой не изпитва удоволствие от дейност, която му отнема мното време. Често центровете за езиково обучение предлагат безплатно първо занятие. Възползвайте се от този вариант, защото ще прецените дали обстановката и преподавателят ви допадат.

Ние в Класната стая на Ралица предлагаме всичко, което е необходимо за изучаването на английски език. Ако решите да учите при нас, можете да запишете своя безплатен пробен урок на тел: 0889163560, запазите час през фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/Ralisclassroom. Или да се свържете с нас през контактната ни форма: https://ralisclassroom.com/kontakti/