5 стратегии да учим английски онлайн от вкъщи

5 стратегии да учим английски онлайн от вкъщи

Бавно и постепенно навлизаме в работен режим от вкъщи и докато в началото беше трудно да преминем на изцяло онлайн режим, то вече постепенно започваме да търсим начини да разнообразим седенето у дома. Какъв по-добър момент от това да се захванем да учим английски – решение, което все отлагаме заради липса на време и ресурс? В следващите редове ще ви запознаем с пет работещи стратегии, които можете да прилагате самостоятелно.

Онлайн със самоучител

Изтеглете самоучител и/или граматика с отговори. Обикновено тези пособия са разделени на теми, като най-добрите включват не само граматически упражнения, но и раздели с лексика. Нашият съвет е да редувате разделите – един граматика и един лексика. Повтаряйте на глас всичко, което напишете – така ще свикнете с езика и скоро ще ви се струва, че сте говорили английски цял живот. Съвет: трябва да се упражнявате най-малко час всеки ден, за да има някакъв дълготраен ефект.

Онлайн с книга

Купете си адаптирана книга или някой роман. Сега всички книжарници предлагат страхотни отстъпки за книги. Влезте в сайта на любимата и си поръчайте книга на английски #ЗаДаЯИмаКнигата. Ако сте съвсем начално ниво, е добре книгата да е адаптирана, но ако имате познания, можете да изберете някой чиклит или тийн роман. Не спирайте на всяка непозната дума, можете да си я подчертаете и да я извадите по-късно. Ако се затруднявате да разберете смисъла, тогава можете да проверите значението. Съвет: опитайте се да запомняте цели фрази, а не отделни думи.

Нова лексика

Когато учите новата лексика, можете да си ги записвате в тетрадка-речник и да имате дневна норма – тя зависи от вашия капацитет, дали 5, 10, 15 или 20 думи. Но най-добре е да пишете кратки изречения или фрази с новата лексика, за да запомняте цели структури. След това повтаряйте, повтаряйте, повтаряйте.

YouTube

В YouTube има стотици канали с образователни видеа – дори и да не учите граматика от тях, слушайте. За много хора слушането е най-ефикасният начин за научаване на нови неща. Съвет: истински се съсредоточете върху това, което слушате, ако видеото е само фон на някоя от дейностите ви, трудно ще попиете нови знания от него.

Помощ от приятел

Намерете някого, с когото да комуникирате на английски – приятел, колега, познат. Започнете отначало с имейли или чат. Така няма да ви се струва странно, че използвате чужд език. После можете да провеждате кратки телефонни разговори или дискусии. Съвет: винаги избирайте тема, от която да започнете разговора.

Ако сте пробвали всичко това, но все пак не постигате нужните резултати, може би е добре да се обърнете към професионалист, който ще води занятията ви целенасочено и ще следи за постигане на резултати. Ние предлагаме не само традиционно обучение, но и онлайн занятия. Като провеждаме разговорни и многокомпонентни обучения.

Успех!