Online обучение

Online обучение

Защо онлайн обучение?
Онлайн обучението се възползва от новите технологии и ни предлага възможност да се свързваме в реално време с хора по целия свят.

Онлайн вкъщи
Учите от комфорта на дома или офиса, или докато сте на почивка. Онлайн обучението ви прави мобилни, а това отваря множество перспективи пред вас. Защо да губите ценно време в пътуване, когато можете да се насладите на ползотворен урок у дома?

Виртуална класна стая
Онлайн обучението се осъществява чрез специална платформа в т.нар. виртуална класна стая. Виртуалната класна стая е обучително пространство, оборудвано с всичко необходимо за провеждането на пълноценен урок – бяла дъска, пособия за писане, презентиране и много, много други. Виждате и учите с преподавателя в реално време, като се възползвате от най-новите тенденции в образованието. Какво по-хубаво от това?

Вижте как работи платформата за онлайн обучение:

Виж как

Онлайн обучение с Класната стая на Ралица:
1. Трябва да имате активен Gmail – с него Ви регистрираме към Classroom, където можете да се възползвате от стотици материали, видеа и презентации, за да учите в свободното си време.

2. На Вашия емайл адрес получавате и покана за виртуална класна стая с преподавател, след като вече сте уточнили подробностите по телефона.

3. При регистрация се съобразявате с общите ни условия – да уведомявате навреме за невъзможност да проведете урока и да не разпространявате авторските ни материали.

4. Трябват Ви – устройство, слушалки и интернет, за да учите онлайн. Просто е. Очакваме Ви!

Виртуална или реална класна стая?
Ползи и съпоставки
С навлизането на толкова много технологии в толкова кратък срок от време, се оказа изключително важно да се адаптираме във всяка една сфера на живот към този технологичен бум. Преходът, разбира се, е стресов и натоварен за много хора. Това най-ярко се забелязва от работата на специалисти от „старата школа”, които трудно възприемат възможностите, които новите технологии предлагат. Процесът на интегриране на технологии в образованието е един от най-ярките примери за това как нещата се случват трудно и бавно и как освен компетентност е нужен и солиден финансов ресурс.

Online образование
През последното десетилетие в сферата на образованието се наложиха някои промени, които свързваме с технологичната революция на века: интеркативните дъски и телевизорите, свързани с интернет, предоставиха на преподавателя възможност да ангажира „поколението на образа” с визуализация на учебния материал, което в редица отношения подобри умението на учениците да запомнят и възпроизвеждат информация, включена в учебните планове. В същото време мултимедията предполага възможността обучаемите сами да реализират проекти и да представят самостоятелна работа и проучване пред публика.

Онлайн платформа за обучение
Друга положителна тенденция, която макар и с бавни темпове набира популярност, е т.нар. онлайн обучение през платформа за обучение. Чрез платформата преподавателят може да задава домашна работа, като определя срока за изпълнението ѝ, да подготвя и съхранява материали, които да систематизира в курс на обучение, да преподава през виртуална класна стая във всяка една точка от света със силна интернет връзка и добър браузър. Безспорно онлайн обучението предлага много позитиви: то е идеално за хора, изпитващи проблеми с придвижването; спестява време и осигурява комфорта на това да учиш, където си поискаш и т.н.
От друга страна много хора предпочитат традиционните класни стаи и присъствената форма на обучение, защото те им дават усещането за протичане на учебна дейност и успяват да се почувстват част от процеса. Това ги мотивира и им задава някакво темпо, с което да усвояват и възпроизвеждат материал.

Виртуално и реално
Двата типа на обучение по същество са твърде сходни и това, което ги оразличава е средата – виртуална или реална, но е важно да се отбележи, че и онлайн, и офлайн обучението водят до добри резултати, когато се провеждат от квалифициран преподавател.

При чуждоезиковото обучение, комбинираната форма на изучаване на езика дава доста добри резултати, защото разнообразява учебния процес и предоставя на работещите допълнителни възможности, които да им позволят да учат, въпреки натовареното ежедневие.

Ние от Класната стая на Ралица знаем как да преподаваме и по двата начина. Предлагаме онлайн курсове по английски и български език. Потърсете ни, за да научите повече!

Часовете, провеждани онлайн са предплатени!