Подготовка за матури, НВО и БЕЛ

Подготовка за матури, НВО и БЕЛ

БЕЛ, 12 КЛАС, НВО 7 КЛАС, МАТУРА
ПОДГОТОВКА БЕЛ

Подготовката по БЕЛ често влиза в полезрението на родители и ученици, когато настъпи моментът за изпитите след 4, 7 и 12 клас. Истината е, че подготовката по български език и литература е дълъг процес, който изисква систематичност и постоянство.

В Класната стая на Ралица следваме принципа, че грамотността и умението да се изразяваме на собствения си език е важна основа за външното оценяване, за матурата, а и за студентския и професионалния ни живот. Затова държим да дадем на нашите курсисти най-доброто и най-новото от материала. Винаги сме в крак с промените в учебните програми и избираме работещите подходи, за да постигнем резултати. Ние не просто минаваме материала, ние го упражняваме, тестваме, проверяваме.

Можете да намерите допълнителни и полезни материали в нашия блог, посветен на матурата и НВО: https://literaturatazamaturata.blogspot.com/

КАК УЧИМ?
Надграждаме
Усъвършенстваме
Успяваме

Занятията по БЕЛ за всеки един клас е разделено на три компонента: езикова подготовка, работа с литературни произведения, работа по създаване на текст: отговор на литературен въпрос, съчинение-разсъждение, есе, преразказ. Важно е за децата от всеки един клас да могат да изразяват разсъжденията си в писмена форма.

В началото на учебната година и в началото на втори срок сформираме групи за подготовка по БЕЛ за 7 клас и за 12 клас. Свържете се с нас за повече подробности.

Предлагаме и възможността да започнете да се подготвяте за матурата след 12 клас още от 11 клас. Нашите методисти препоръчват по-ранната подготовка като по-удачна от гледна точка на разпределяне на задачите, върху които трябва да се работи и на самата матура.