Какво трябва да знаем за уроците по английски преди началото на учебната година?

Какво трябва да знаем за уроците по английски преди началото на учебната година?

Септември е. Треската преди заветния ден е обхванала всички – трябва да се пазарува, да се избере най-доброто от морето изгодни продукти, да се запишат децата на спорт и допълнителни занимания като уроци по английски или друг език. Много странични наблюдатели се чудят защо родителите са толкова дълбоко притеснени в началото на учебната година, а отговорът е много прост: ако чакат до последния момент, няма да могат да планират качествено и ефективно времето на децата си от октомври до април. А това не е малко време и никак не е маловажно.

Във века на информационните технологии е все по-трудно да отсеем в избора си на услуга или информация. Подбрахме списък с най-често задаваните въпроси, които нашите клиенти ни питат и се постарахме да дадем изчерпателни отговори. Разбира се, ние сме на линия за всякаква допълнителна информация и консултации на тел: 0889163560.

Какво да изберем?

Поради динамичния живот, който ние и децата ни водим и проблемите, залегнали в съвременното общество, много хора преценяват, че най-удачната комбинация от извънкласни занимания е спорт и чужд език. Плуването, например, развива много от двигателните способности на малчуганите, но пък преходът от топлия басейн и съблекалнята в мразовития зимен ден може да повиши риска от настинка. Езиците, слава богу, не носят здравословни рискове за изучаващите ги, даже, според скорошни изследвания, ученето на чужди езици повишава работоспособността на мозъка и е чудесна превенция за сериозни болести на ума като Алцхаймер.

Език
Най-често хората се чудят кой език ще е подходящ за тяхното дете. Много фактори са от значение, за да се направи информиран избор: възрастта на детето, програмата в учебната институция, други предишни занимания, а вече и важността на това да можеш да общуваш с роднините в чужбина. Един от най-честите езици, изучавани извън училище е английски. Като новия ‘lingua franca’ английският е все по-необходим във всяка сфера на нашия живот. Факторите за налагането му като основен език са множество, но един от най-утешителните е, че в сравнение с българската граматика, английската е лесна и когато е добре обяснена – и лесна за възпроизвеждане.

Английски език
Изучаването на английски език, както и на всеки друг впрочем, трябва да е системно и методично. Затова и повечето курсове за деца са целогодишни и разчитат на добре разработени учебни системи, които да асистират преподавателя в работата му. Повечето добри преподаватели естествено разчитат на множество допълнителни упражнения и разнообразяват програмата по всевъзможни начини. Когато е необходимо да изберете курс са вашето дете, трябва да имате предвид следните неща:

Съотношението цена-качество на учебните пособия. Има много добри системи, които няма да изпразнят джобовете ви още в началото на учебната година. Когато преглеждате за опции, попитайте за преимуществата на избраната система. Ако не могат да ви кажат повече от това, че е разработена от някои от гигантите в бранша, и поради това да платите доста, е добре хубаво да прецените дали това ще е достатъчно.
Големината на групата. Записвате детето си на допълнителни занятия, защото класовете в училище са твърде големи и това снижава неимоверно качеството на обучение. Защо тогава избирате център, в който ще обучават децата ви също в многобройни групи?
Как детето ви ще стига да мястото на обучение и колко време ще му трябва. Логистиката е най-големият проблем на днешния родител и макар да правим чудеса от храброст, не винаги си заслужава усилията. Големите центрове разчитат на градена с години репутация, но и страдат от липсата на визионерство. Понякога е просто по-добре да потърсите малко и удобно като локация място, където преподавателите са се доказали сами по себе си. Все по-популярен е вариантът на изцяло онлайн обучение, който спестява много време и усилия, а е също толкова ефективен.
Колко често трябва да се ходи на уроци?
Време за избор
Отговорът на този въпрос е комплексен и строго индивидуален. За да се отговори, преподавателят (или методист) трябва да Ви консултира и прецени Вашите нужди и възможности. От практиката се вижда, че най-често предпочитаният вариант е 2 пъти в седмицата по 60 или 90 минути. Разбира се, това зависи и от формата и целта на обучение. Винаги, дори и да започвате своето обучение отначало, е добре да посетите съответното място и да се запознаете с обстановката и преподавателя. Понякога децата не успяват да свикнат с мястото и учителя и това пречи на мотивацията им. Не пренебрегвайте желанията на децата си, щом става дума за инвестиране на средства в обучението им.

В група или индивидуално да учим?
Зависи. И двете форми на обучение имат своите предимства и недостатъци. В група можете да съизмерите нивото си с това на останалите участници и по-ефикасно да прецените развитието си. Индивидуалното обучение ви предлага възможност да се съсредоточите изцяло върху вашите пропуски и/или елементи за самоусъвършенстване. Ако не сте сигурни кой е подходящият вариант за Вас, потърсете ни! Ние с радост ще Ви консултираме.

Кога най-рано да запишем детето на английски?
Децата са като сюнгери – те попиват нови знания много по-лесно и бързо от възрастните. Добре е да прецените формата на курса преди да запишете детето си където и да е. Ако то е в предучилищна възраст или по-малко, не е препоръчително да бъде обучавано на писане. Формата на преподаване за малки деца е с песни, повтаряне и игри. Ако детето вече ходи на училище, могат да се включат всички компоненти от изучаването на езика.

Кога да се запишем?
Колкото по-рано, толкова по-добре! Ако чакате последния момент, е твърде вероятно да трябва да правите компромис с някои от нещата, които са важни за вас в избора ви на обучение. Направете проучване в интернет в началото на септември за възможностите си и изберете трите най-удобни за вас. След това се обадете за актуален график и направете необходимите постъпки за записване. Ако се ориентирате рано, е твърде вероятно да случите и на отстъпка за ранно записване. Другото преимущество на ранното записване е, че на много неща се организират „опреснителни“ занятия, които постепенно да накарат детето да премине от режим „ваканция“ в режим „училище“.

Успех и нека силата е с вас J