Културни дестинации: Англия

Културни дестинации: Англия

Ако и вие сте от онзи тип туристи, които обичат да се гмурнат в историята на държавата, която посещават, четете нататък, може нашата разходка из Англия да ви изненада!

Стратфорд на Ейвън

Известен като родния дом на Шекспир, Стратфорд, разположен на брега на река Ейвън, може да ви привлече с типичния английски чар. Освен, че можете да посетите родната къща на Барда и да се насладите на истории за живота му, разказани от предрешени в тон с епохата музейни служители, можете и да се разходите до фермата на съпругата на прочутия драматург – Ан Хатауей. За истинските поклонници, които обичат да вървят в стъпките на времето, Стратфорд е и „последния пристан“ за Шекспир, можете да потърсите гроба му в гробището на църквата Св. Троица. А любителите на архитектурата ще оценят и самия храм по достойнство. За да извлечете максимума от посещението си, планирайте да идете в Стратфорд по време на някой от традиционните фестивали – през пролетта или лятото.

И още: Ако толкова Шекспир не ви е достатъчен, непременно посетете театър „Глоуб“ на брега на Темза, съхранил автентизма на Елизабетинската драма.

Кентърбъри
Може би най-посещаваната забележителност в градчето е прочутата катедрала. За поклонниците, които тя е посрещала, пише още Джефри Чосър. Старинността на това място е осезаема. Историята на катедралата е неизменно вплетена в съдбините на кралството – от Магна харта до Томас Бекет. Катедралата е и дом на второ фолио от събраните съчинения на Шекспир. Публикувано е през 1632.

И още: друга забележителна свещена обител, която буквално съхранява тленните останки на едни от най-прочутите творци и учени, е Уестминстърското абатство в Лондон. Докато бързате към „ъгъла на поетите“, не забравяйте да поглеждате надолу, защото има вероятност да пропуснете паметната плоча на Нютон – близо е до входа.

Дворецът Хемптън Корт
Ако и вие сте завладени от историята на Тюдорите и Хенри Осми, тогава посещението в двореца ще ви остави с много приятни впечатления. Ще видите къде кралските особи са спели или са давали аудиенции. Ще минете покрай сложената трапеза, която обикновените хора са имали привилегията да наблюдават, докато кралят се храни и още много любопитни експозиции. Не забравяйте да минете и през мултимедийната зала, за да видите как се е променяла сградата през годините.

И още: Ако историите за крале и кралици ви впечатляват, непременно посетете прочутия Тауър. Наред с всичко останало, там ще можете да видите и короните, увенчали не една или две кралски глави.

Ученето на език е и преди всичко навлизане в друга култура. Колкото повече знаете за страната и обичаите, толкова по-интригуващо ще ви се стори и изучаването на езика. Не забравяйте, че усвояването на един език е забавление и начин да общувате. Ние от Класната стая на Ралица можем да ви помогнем с изучаването или