Обучение онлайн – в помощ на ученици и родители

Обучение онлайн – в помощ на ученици и родители

Ние сме на мнение, че най-качественото и продуктивно онлайн обучение е с преподавател във виртуална класна стая, но дори и да се обучавате по този начин, има още много ресурси, които можете да използвате, за да се усъвършенствате. Един от добрите начини да подобрите уменията си за разбиране на чужд език е чрез слушане. Подкастите и аудиокнигите са чудесен начин да овладеете и добро произношение. Не се бавете, а изтеглете четиво по ваш вкус от тук: http://www.openculture.com/freeaudiobooks

Четенето също е чудесна идея, когато искате да позапълните речниковия си запас. Но освен, че ще научите нови думи и фрази, четейки вие попивате и структурата на самия език, правилната подредба на частите на изречението, което развива у вас усет за езика. Книги на английски можете да намерите тук:

https://english-e-reader.net/

Искате да упражнявате граматиката? Няма проблем! Интернет е безкраен източник на разнообразие от материали. Естествено преподавател най-добре би могъл да ви насочи какво е удачно да правите като упражнения за вашето ниво и възраст, но все пак можете да си създадете профил в сайта на гиганта Oxford, където повечето от учебните им системи имат Students’ site – място, където да намерите упражнения и допълнителни материали.

Онлайн обучение по български език и литература
Ресурсите за обучение по БЕЛ онлайн са значително по-оскъдни от тези за чуждите езици. Това, което ние стартирахме като проект, е блог с материали по литература за 7 и 12 клас. Можете да видите материалите тук:

https://literaturatazamaturata.blogspot.com/

Ако се затруднявате с граматиката на български език, разучете и сайта https://kaksepishe.com/ . Ще намерите отговори на много от въпросите, които традиционно са трудни за кандидат-студентите и кандидат-гимназистите.

Онлайн обучението е възможно, лесно, различно. Ако подходим към него с нужното желание и жажда за знания, то може да бъде изключително полезно. Да не говорим, че наред с обучението по език или литература, се развиват и други компетенции на обучаваните – боравене с различни видове материали, виртуално общуване и други.